SEKTÖREL BİLGİLER

Sektörel Haber ve Paylaşım Blogu

Sanal Mağazalar

Merhaba. Bu yazımda sanal mağazalar ile ilgili bilgiler vermek istiyorum. Çok sayıda insanın ve firmanın işlerini e-ticaret yoluyla yapmak istediklerini biliyoruz. Peki ama e-ticaret göründüğü gibi kolay bir iş mi, yapılabilir mi bunu konuşalım.

E-ticaret yapmak isteyen sektörel firmalar ve şahış şirketleri için benim tavsiyem eğer çok yüksek bütçeleri ve sabırları yoksa bu işe pek bulaşmasınlar. Çünkü sıfırdan bir siteyi alıp insanların güvenip alışveriş yapacağı bir hale getirmek hiç de kolay değil.

Peki neyi tavsiye edersiniz derseniz ben pazaryerlerini tavsiye edebilirim. Tabi ki pek çok dezavantajları var ancak avantajları da yok değil. Aynı bir alışveriş merkezinde mağaza açmak gibi düşünebilirsiniz. Kendiniz sıfırdan bir mağaza açmak yada avm de açmak arasında karar verebilirsiniz.

Komisyonlar yüksek, kar oranları düşük, ürün tedariği de zor ancak yapılmayacak iş de değil aslında. Eğer insanlara güven verirseniz alışveriş kitleniz büyür. Bu da cironuza olumlu etki eder. Demek ki en önemli şeyler rekabetçi fiyat avantajı ve güven.

Bir sonraki enrty de görüşmek üzere..