SEKTÖREL BİLGİLER

Sektörel Haber ve Paylaşım Blogu

Endüstriyel Temizlik Nedir?

Ticari temizlik, bireylerin, işletmelerin veya şirketlerin çeşitli alanlarda temizlik işleri yapmaları için sözleşme yaparak gelir elde eden temizlik şirketleri tarafından ağırlıklı olarak kullanılan geniş bir terimdir. Temizleme şirketleri, zengin bölgelerde daha yüksek bir konsantrasyon ile neredeyse her şehirde ve şehirde bulunabilir. Genellikle bu şirketler, hizmetlerini profesyonel bir satış ekibi, reklamcılık, ağızdan ağız veya web siteleri aracılığıyla pazarlamaktadır.

Temizlik teknikleri ve ekipmanları


Ticari ofis temizleme şirketleri, temizleme işlemini kolaylaştırmak ve hızlandırmak için çok çeşitli temizlik yöntemleri, kimyasallar ve donanım kullanmaktadır. Çalışma alanı, zeminler, fayanslar, bölme duvarları, iç duvarlar, asma tavan, aydınlatma, mobilya ve temizlik, pencere temizleme, sıhhi tesisat ve yıkama tesisleri, mutfaklar ve yemek alanları derin temizlikleri dahil olmak üzere tüm dahili, genel ve rutin temizliği içerebilir , Sarf malzemeleri ve kadın hijyeni tesislerinin yanı sıra telefonların temizliği, IT ve gerektiğinde periyodik olarak temizlenmesi. Halı temizliği olsa da, düzenli vakumlama ile bile, her 18 ila 24 ayda bir sıcak su ekstraksiyonu yapılmalıdır. Dış temizlik, çöp toplama ve grafiti kaldırma da dahil edilebilir.

Temizleme biliminde İngiliz Temizleme Enstitüsü (BICSc) ve Uluslararası Sıhhi Tedarik Birliği (ISSA), temizlik faaliyetlerine katılan yöneticiler ve operatörler için standartlar yayınlayan iki küresel temizlik endüstrisi dernekleridir

https://en.wikipedia.org/wiki/Commercial_cleaning